Полицията продължава разследванего кой е поставил скритата камера в дамската тоалетна

...
Полицията продължава разследванего кой е поставил скритата камера в дамската тоалетна
Коментари Харесай

От 1 до 6 г. затвор грозят извършителя, поставил камера в тоалетната на гимназия в Стара Загора

Полицията продължава разследванего кой е поставил скритата камера в дамската тоалетна на математическата гимназия в Стара Загора. Устройството е било маскирано като окачалка за облекла. Директорът на учебното заведение Николина Куличева увери пред БТВ, че всички тоалетни са тествани и други записващи устройства не са открити.

В цялото учебно заведение има 149 камери за видеонаблюдение. Записите от тях са предоставени на полицията. Намерената камера, скрита в окачалка, коства 60 лева Устройството се инсталира извънредно елементарно.

За него са алармирали две ученички, на които им направило усещане точно скъпата окачалка, която неизвестно по какъв начин се е озовала в дамската тоалетна на учебното заведение.

Директорът на учебното заведение незабавно е уведомила началника на районния инспекторат по образованието, показала е и писмен отчет.

„ За първи път при нас се случва подобен случай. Загрижени сме за нашите деца и за спокойствието им. Веднага се обадих и в Детска педагогическа стая и занесох записа при тях ”, означи Куличева.

Тя е съобщила на учениците за случая по учебната уредба още в петък, срещнала ги е с кого е разговаряла и какви ограничения ще се вземат.

„ Ще беседваме със профилирани детски психолози, които да ни посъветват какъв е  най-адекватният метод в тази обстановка ”, сподели Ваня Енева – ръководител на учебното настоятелство.

От 1 до 6 година отнемане от независимост грозят причинителя, в случай че е пълновръстен. Ако не е обаче, наказването пада на половина и оптимално може да е до 3 година

От полицията обявиха, че по случая се правят разпити на очевидци, ще бъде осъществена и експертиза на устройството. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

От регионалната дирекция на полицията за момента не разясняват дали имат диря към причинителя. Не разясниха също информацията в обществените мрежи, че при започване на записа на устройството се вижда самият причинител, нито дали част от този запис към този момент е изминал в интернет. „ Работата по случая продължава. Надявам се сътрудниците оптимално бързо да стигнат до причинителя ”, сподели Ивелин Иванов, който дава отговор за връзките с обществеността на ОДМВР-Стара Загора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР